Logo
Ispiši ovu stranicu

Međunarodni talgo vlak ponovo povezao Sarajevo i Ploče, cijena karte Čapljina - Ploče 6,50 KM u jednom smjeru

Održana je promotivna vožnja sezonskog brzog vlaka Sarajevo - Ploče.

Generalni direktor Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine Enis Džafić kazao je da je to prvi međunarodni talgo vlak na relaciji Sarajevo-Ploče i podsjetio da je nakon 8,5 godina konačno postignut sporazum s Hrvatskim željezničkim putničkim prijevozom za otvaranje međunarodne linije i njezino vraćanje u funkciju.

Naglasio je da im je cilj da uspostave što bolju suradnju te je potvrdio da rade na tome da od prosinca ove godine bude uspostavljena linija Sarajevo - Zagreb.

Član Uprave Hrvatskog željezničkog putničkog prijevoza Mario Zubak izrazio je zadovoljstvo što su nakon osam i po godina dočekali ponovnu uspostavu željezničkog prometa na toj relaciji.

- Nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji i očekujemo izniman broj putnika - kazao je.

Promet linije Sarajevo - Ploče će se odvijati petkom, subotom i nedjeljom. Polazak vlaka iz Sarajeva je u 07.15, iz Čapljine u 9.47 h a dolazak u Ploče u 10.36 sati. Povratak vlaka iz Ploča je u 18.26, a dolazak u Čapljinu u 19.10 h, Sarajevo u 21.51 sati. Cijena povratne karte za relaciju Čapljina – Ploče iznosi 11,80 KM, a u jednom smjeru 6,50 KM.

Putnici koji žele putovati tim vlakom, trebaju kupiti kartu najkasnije dan prije planirane vožnje do 14 sati te dostaviti ime i prezime, godinu rođenja i broj putovnice.

Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini. Ta procedura je obavezna u cilju učinkovitije carinske kontrole i skraćivanja vremena zadržavanja pri prelasku državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u Čapljini.

 

 

Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!