banerRC212

Bajramski koncert ispunio dvoranu hotela Mogorjelo

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti

Dobro posjećen i sadržajan bio je Bajramski koncert koji je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Čapljina i Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Čapljina, održan u velikoj dvorani hotela „Mogorjelo“. U ime organizatora, prisutne je pozdravio Džemal efendija Gadara, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čapljina, koji je uz pozdrave i najbolje blagdanske želje okupljenima, govorio o značenju Kurbanskog Bajrama.

Bajramski koncert otvorio je hor Islamske zajednice Čapljina izvedbom prigodnih skladbi, a onda je toplo pozdravljen od okupljenih na pozornicu izišao Armin Muzaferija koji je uz pratnju, izveo set ilahija i kasida. Najživlji dio programa bio je svakako nastup folklorne sekcije Kulturno-umjetničkog društva „Kolo dubravsko“, koje je izvelo po dužini trajanja, zahtjevno kolo.
Na dobar prijam naišao je i nastup izvorne pjevačke skupine KUD-a „Kolo dubravsko“ koja se predstavila izvornim bećarcem, karakterističnim za područje Dubrava.
Drugi izlazak Armina Muzaferije na scenu, bio je u znaku sevdalinki. Treba reći da je uz Muzaferiju bila dojmljiva pratnja, sastavljena od svirača različitih instrumenata,
Bajramski koncert u velikoj dvorani čapljinskog hotela završen je nastupom Počiteljskih tamburaša, odnosno KUD-a Počitelj. Koncertu u Čapljini prisustvovao je i veći broj političkih dužnosnika na čelu s Edinom Mušićem predsjedavajućim Parlamenta Federacije BiH. Među gostima bio je i Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti i kulture H-N županije koji je izrazio nadu da će koncerti u povodu hadžijskog Bajrama, u Čapljini prerasti u tradiciju.
Aldin Boškailo, naglasio je kako su pripreme za Bajramski koncert trajale pola godine.
"Dugo se radilo i pripremalo, ali kada vidim ovaj prizor na to se zaboravi, a prevlada zadovoljstvo."
Uglavnom, dobro posjećeni, Bajramski koncert u velikoj dvorani hotela „Mogorjelo“ u Čapljini, potrajao je nepuna dva sata, a završen je vatrometom prazniku u čast.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 13 Rujan 2017 11:47

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend