Logo
Ispiši ovu stranicu

Šetnici do Mogorjela u punom profilu prepreka samo uski kanal

Istaknuto Šetnici do Mogorjela u punom profilu prepreka samo uski kanal

  Iako će radovi još potrajati šetnica ulicom Augusta Šenoe od grada do ville rustice Mogorjelo, već služi svojoj svrsi. Zahvaljujući neuobičajeno toplim zimskim danima na izgrađenom dijelu već se mogu vidjeti šetači, koji od grada prođu tim dijelom i nazad. Na osnovu viđenog već se može naslutiti da će šetnica biti atrakcija. Podsjećamo, šetnica će biti dugačka točno 1.100 metara. Zelenim pojasom bit će odvojena od kolničkog traka, odnosno regionalne ceste 425 a Čapljina – Struge – Gabela Polje, a cijelom dužinom bit će osvijetljena.

   S obzirom na njezinu atraktivnost za građene izvršili smo svojevrsni novinarski uvid tijekom kojeg smo uočili da su započeli i radovi u dijelu buduće šetnice koji se trenutačno nalazi unutar ograde tvrtke Metalinvest. Dakle, ograda Metalinvesta pomjerit će se izvan šetnice. Jedino usko grlo na šetnici, koje smo uočili, je mali mostić preko kanala za odvodnju u širini od nepuna dva metra. Naravno, idealno bi bilo da se kanal premosti čime bi se dobila šetnica u punom profilu cijelom dužinom.

   Građani koje smo uz put kontaktirali ističu da bi im drago bilo kada bi se produžila do rijeke Trebižat, odnosno do kupališta Jaz, drugi bi voljeli da se šetnica napravi s obje strane i slično, jasno uz obnovu kolničkog traka. Ima i još maštovitijih koji predlažu povezivanje šetnice od Mogorjela s nasipom, a dalje Tersanom na istočnu obalu Neretve pa do Hutovog blata. To bi kažu bilo odlično za rekreaciju i slično. Naravno, to je zamašan projekt, međutim šetnica čija je izgradnja naišla na opće odobravanje, budi razmišljanja i o drugim sličnim projektima.

Tekst i foto: D. Musa

 

Setnica41.JPG Setnica42.JPG Setnica43.JPG

Setnica44.JPG Setnica45.JPG Setnica46.JPG

Setnica47.JPG

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 06 Siječanj 2022 09:32
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!