banerRC212

Tercet Puljić - Križanović - Pranić na čelu Lovačkog društva "Galeb", krenula i nova lovna sezona

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Tercet Puljić - Križanović - Pranić na čelu Lovačkog društva "Galeb", krenula i nova lovna sezona

   Ivan Puljić, iz Lovne sekcije „Čapljina”, novi je predsjednik Lovačkog društva „Galeb” Čapljina. Na redovitoj godišnjoj izvještajno-izbornoj skupštini za dopredsjednika je izabran Zlatko Križanović – Vukas iz lovačke sekcije „Domanovići”, dok je mjesto tajnika povjereno Zdravku Praniću iz Čapljine. Valja reći da su izabrani novi Nadzorni odbor i Sud Časti. Za glavnog lovnika čapljinskog lovačkog društva izabran je Pero Zekušić, doskorašnji predsjednik Lovačkog društva „Galeb”, koji ističe i dobar odziv na izbornu skupštinu.

   „Svaka od 13 sekcija u skupštini je zastupljena sa po tri člana, a od ukupno 39 izaslanika u radu skupštine sudjelovala su 33, što je s obzirom na okolnosti, jako dobar odaziv”.

   Tijekom redovite izvještajno izborne skupštine, čapljinski lovci su usvojili izvješće o radu i financijsko izvješće za 2010-tu godinu. Na skupštini je utvrđena i visina članarine koja će i dalje iznositi 150 KM.

   Zanimljivo, neposredno po završetku redovite godišnje skupštine čije je održavanje zbog pandemije korona virusa prolongirano za oko tri mjeseca, započela je i lovna sezona. Naime, lovci su u lovište izišli u nedjelju 5-og srpnja, kada je po lovnom kalendaru za 2020/2021 godinu, otvoren lov s čeka na divlju svinju – vepra i nazime. Lov je dozvoljen samo nedjeljom, a za izlazak na čeku potrebno je prethodno osigurati dozvolu od strane lovačkog društva.

   „U slučaju ulova obvezan je pregled mesa u veterinarskoj stanici, a nakon toga potvrdu o ispravnosti mesa i dozvoli za lov, treba dostaviti u tajništvo Lovačkog društva”, ističe Pero Zekušić novi glavni lovnik Lovačkog društva „Galeb” Čapljina.

   Inače, lov s čeke na divlju svinju otvoren je do 2-og kolovoza, a odobren je ulov od šest jedinki. Ukoliko se odobrena kvota ispuni prije lovnim kalendarom odobrenog roka, lov se automatski prekida.

   Uglavnom, čapljinski lovci su s novim čelništvom krenuli u novu lovnu sezonu, koja za njih nudi uobičajene izazove i naravno već legendarne lovačke priče oko ulova i sličnih zgoda.

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend