banerRC212

Počela izgradnja dionice autoceste od Zvirovića do mosta Počitelj

Istaknuto Počela izgradnja dionice autoceste od Zvirovića do mosta Počitelj

Na gradilištu poddionice autoceste Počitelj – Zvirovići održana je svečana ceremonija početka radova na novih 10 kilometara autoceste na Koridoru Vc. Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseca, za LOT1, u okviru kojeg će se graditi petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Poddionica Počitelj – Zvirovići je dio dionice Počitelj – Bijača a radovi se podijeljeni na dva lota. Veliki most Počitelj je u okviru LOTA 2, izvođač radova na ovom projektu je konzorcij koji čine azerbajdžanska i kineske tvrtke a predviđeni rok izgradnje za most je 30 mjeseci.
Ukupna dužina poddionice AUTOCESTE Počitelj – Zvirovići je 11,75 kilometara, a najznačajniji objekt na poddionici je most Počitelj ukupne dužine 945 metara i maksimalne visine 100 metara, čijom će izgradnjom biti  spojene dvije obale rijeke Neretve.
Poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom u visini od 100 miliona eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 miliona eura.

Poslijednja izmjena danaPetak, 22 Studeni 2019 14:59
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend