banerRC212

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Čapljini održana tjelovježba na otvorenom, u nedjelju biciklistička ruta

  • Napisao/la d.musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Čapljini održana tjelovježba na otvorenom, u nedjelju biciklistička ruta

Nastavljene su aktivnosti u okviru Europskog tjedna mobilnosti koji se po prvi puta obilježava u Čapljini.

Novi sadržaj u petak kasno popodne, bila tjelovježba na otvorenom, na Trgu Hrvatske slobode. Govoreći o tom dijelu programa Matea Vidić, članica Organizacijskog odbora za provedbu programa Europskog tjedna mobilnosti, je kazala:

„Osmislili smo niz aktivnosti u sklopu programa Europskog tjedna mobilnosti dio kojega je bila i tjelovježba na otvorenom. Riječ je o kombiniranom programu grupne tjelovježbe. S obzirom da se ovakav program prvi put održava u našem gradu, zadovoljni smo odzivom sugrađana. Program je započeo u ponedjeljak, a središnji događaj bit će u nedjelju, biciklistička ruta gradskim ulicama. Neće se voziti za plasman, nego će to biti promotivna vožnja.“
Brojni sadržaji u okviru Europskog tjedna mobilnosti koncipirani su s ciljem promoviranja korištenja alternativnih prijevoznih sredstava i zdrav športski način života. Jedan od sadržaja bila je i tjelovježba na otvorenom koju je Gradska uprava Čapljine realizirala u suradnji s Fitness centrom „Life“, čapljinskim mažoretkinjama i športskim klubovima. Trening je održan pod vodstvom trenera Matea Jovanovića, a priključili su mu se aktivnim sudjelovanjem ili promatranjem neki od prolaznika. Po završetku treninga djelu sudionika uručen je poklon paket proteinskih proizvoda kompanije „Proteini.si“.
Središnji događaj Europskog tjedna mobilnosti u Čapljini, bit će biciklistička ruta ulicama grada u nedjelju, 22-og rujna. Start će biti ispred Željezničkog kolodvora, odakle će biciklistička karavana krenuti gradskim ulicama do cilja koji će biti kod ville rustice Mogorjelo. Iz organizacijskog odbora pozivaju Čapljinke, Čapljince i sva zainteresirane da im se priključe.
Treba reći da su aktivnosti u okviru Europskog tjedna mobilnosti organizirane uz podršku Saveza općina i gradova Federacije BiH, te potporu GIZ-a (Open Regional Fund for South-East Europe – Energi Efficiency), a u sklopu projekta „Održiva urbana mobilnost u zemljama jugoistočne Europe II (SUMSEEC II).
Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaSubota, 21 Rujan 2019 14:23
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!