banerRC212

Dječji turnir - malonogometni spektakl u Zvirovićima ili život čine male stvari

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Dječji turnir - malonogometni spektakl u Zvirovićima ili život čine male stvari

   Nije lako riječima opisati ambijent koji je vladao čapljinskog naselja Zvirovići u novije vrijeme poznatog po petlji na autocesti koridora 5 c. Žamor, navijački povici, pljesak, skandiranje..., jednom riječi pravi galimatijas dječjih glasova odjekivao je naseljem zahvaljujući 16. malonogometnom turniru učenika područnih škola „Zvirovići – 2019.” Takvom ambijentu pogodovao je i razvoj situacije na terenu. Finalna utakmica Trebižat – Studenci, nakon niza neiskorištenih prilika, odlučena je tek na penale. Na kraju slavio je Trebižat s minimalnih 1:0, a obranama obol finalu, ponovi su dali vratari.

   U polufinalu ekipa područne škole Trebižat s visokih 5:1 nadigrao je ekipu područne škole Struge/Gorica, a u drugoj utakmici poluzavršnice Zvirovići/Prćavci – Studenci 1:2. U borbi za treće mjesto Struge/Gorica – Zvirovići/Prćavci 2:1. Tako je konačni poredak na turniru, sljedeći, 1. Trebižat, 2. Studenci, 3. Struge/Gorica, 4. Prćavci/Zvirovići. Najbolji strijelac turnira bio je Luka Stojić iz ekipe Trebižata, a najbolji vratar Frano Kozina, Studenci. Umjesto najboljeg igrača na ovom se turniru bira se najsimpatičniji igrač, a tu među vršnjacima laskavu titulu, ove godine ponio je Niko Jurković iz ekipe Studenci.

   Valja reći da su najbolji pojedinci i sve ekipe sudionice dobile priznanja, dok je pobjednički pehar ekipi Trebižata uručio dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine. Čapljinski gradonačelnik svaku od ekipa darovao je loptom. Osvrćući se na ovaj neobični turnir na kojem nema razočaranih čapljinski gradonačelnik je rekao:

   „Ovo je tradicija vrijedna pažnje. Na tromeđi tri općine Čapljine, Ljubuškog i Čitluka, okupe se djeca, upoznaju i druže tako da je krajnji rezultat puno značajniji od onoga ostvarenog na terenu. Zbog toga osobno mogu obećati i dalju potporu”, kazao je čapljinski gradonačelnik koji je i bio pokrovitelj turnira.

   Organizatori turnira bili su Područna škola i mjesna zajednica Zvirovići. Na kraju umjesto zaključka, može se reći - s malo dobre volje, truda i nešto novca, za učenike nižih razreda osnovne škole može se prirediti pravi spektakl.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 12 Lipanj 2019 13:42
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend