banerRC212

Započela lovna sezona

  • Napisao/la Dušan Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Započela lovna sezona

U lovištu "Čapljina" započeo je lov pogonom i prigonom na dlakavu divljač, doznali smo u Lovačkom društvu "Galeb". Lovni dani su isključivo nedjelja i državni praznici. Iz lovačkog društva ističu da se lov može vršiti samo u organiziranim lovačkim skupinama, a svaki lovac i grupovođa moraju imati – dozvolu za lov na krupnu divljač ili lovnu kartu za sitnu divljač, koja mora biti uredno popunjena, a po završetku lova moraju popuniti obrazac evidencije o izvršenju lova. Dalje, lovci moraju posjedovati lovačke iskaznice s markicom za novu lovnu sezonu, dozvolu za nošenje, te oružni list za lovačko oružje, koje koriste u lovu, certifikat za psa, te poštivati kodeks odijevanja, što podrazumijeva vidljiv reflektirajući dio opreme.
U slučaju nepridržavanja navedenih propisa, slijede sankcije. Kontrole će tijekom lovne sezone, vršiti županijska i federalna inspekcija.
Treba istaknuti da je u lovištu "Čapljina" i dalje zabranjen lov srneće divljači, zatim jarebice kamenjarke, jarebice poljke, koke fazana, te divljači koja se nalazi na tzv. crvenoj listi – ugrožene vrste, a to su - vidra, ris, vjeverica, čaplja, roda, labud, sup-lešinar, orlovi, škanjci, eje, sokolovi, jastrebovi, sove, vranci itd.

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend